Geboorte

Gefeliciteerd met je zwangerschap!

Hoe bijzonder is het dat er nieuw leven in je groeit? Misschien voel je de baby al bewegen en met de dag word je nieuwsgieriger naar dat kleine wezentje dat er in je buik groeit. Op wie gaat de baby straks lijken? Allemaal vragen die spontaan ontstaan.

Behalve die vragen, komt er sowieso een hele hoop op je af de aankomende tijd. Je zult moeten gaan nadenken over waar je wilt gaan bevallen, thuis of in het ziekenhuis? Heb je al een verloskundige gevonden of misschien wil je wel een doula? Heb je al nagedacht over een geboorteplan? En misschien moet je zelfs al nadenken over het inschrijven op kinderdagverblijven in de buurt…

Pfff, voor je het weet, loopt je hoofd over! Minstens zo belangrijk is de vraag of je de geboorte van je kindje(s) wilt laten vastleggen. En als je op mijn pagina terecht gekomen bent , ben je waarschijnlijk serieus hierover aan het nadenken. Laten we dan vooral (vrijblijvend) afspreken zodat ik al je vragen kan beantwoorden. Ik ben als geboortefotograaf werkzaam in de regio Haarlem, Heemstede, Hoofddorp en (groot) Amsterdam.

Let’s meet!

Ok, ik heb interesse. Wat nu?
Als geen ander begrijp ik dat het reuzespannend is om een vreemde toe te laten bij een van de meest intieme gebeurtenissen van je leven. Het is belangrijk dat jij je op je gemak voelt tijdens je bevalling en daarom plan ik altijd een vrijblijvend kennismakingsgesprek in. Er moet een klik zijn tussen ons. Is die er niet, dan ga je dat terugzien in de foto’s en dat willen we allebei niet. Mijn doel is dat jij straks terugkijkt op een mooie ervaring en dat je foto’s hebt die jouw bevallingsverhaal vertellen. Dus, wanneer gaan we koffie drinken? (PS thee mag natuurlijk ook ?

Je hebt gekozen voor mij als geboortefotograaf en vraagt je af hoe het nu verder gaat.
Om te beginnen leggen we onze afspraken vast. Dit om verkeerde verwachtingen te voorkomen. Vanaf jouw 38ste week sta ik 24/7 standby tot en met de geboorte van jullie kleintje.

Beginnen de weeën? Bel me of laat me bellen als je ongeveer 4-5 cm ontsluiting hebt. Dat is meestal het moment waarop de verloskundige zich ook bij jullie voegt. Ik kom dan als de wiedeweerga jouw kant op en ik blijf bij je tot je kleintje geboren is. Ik maak foto’s van alles wat er rondom de bevalling gebeurt, denk bijvoorbeeld aan; foto’s van het vasthouden van je partners hand als een wee zich aandient en foto’s van het samen wegpuffen van de pijn.

Pure emotie
Natuurlijk fotografeer ik ook de de geboorte zelf maar dat is slechts een fractie van alles wat er tijdens het geboorteproces gebeurt! En als de baby er is maak ik foto’s van het doorknippen van de navelstreng, jullie eerste momenten samen; de baby op je borst, de baby met papa en evt grootouders. Ook maak ik foto’s van de controles, het weegmoment, het opmeten van de baby en je eerste borstvoeding. Het gaat echt om het vangen van alle emoties die er bij de geboorte van een kindje komen kijken. De eerste keer dat een mama haar kindje ziet…. dat is echt een prachtig moment! Die blik, die emotie…pricesless!

Regelmatig hoor ik, als ik de foto’s van de geboorte bij de ouders bezorg, dat er heel veel momenten langs ze heen zijn gegaan en dat geldt vooral bij de mama. Zij herinnert zich vaak niet alles meer. Ik vind het supermooi om ouders deze momenten te kunnen laten herbeleven en zo een blijvende herinnering aan de emotionele momenten tijdens de geboorte van jullie kindje te geven!

Dus, ben je nieuwsgierig geworden, bel , mail of app me en ik maak graag kennis met je!

Wat kost een geboortereportage?
Zoals gezegd, sta ik vanaf jouw 38ste week 24/7 stand by. Dit blijft zo totdat de weeën beginnen en dat kan tot week 42 zijn. Ik blijf bij je vanaf het moment dat je ongeveer 4-5 cm ontsluiting hebt tot ongeveer anderhalf tot twee uur na de geboorte. Er zit geen tijdslimiet op het aantal uur dat je bezig bent met de bevalling, dat kunnen enkele uren zijn maar ook veel langer. Daarom ga ik nergens heen maar blijf ik in de buurt en blij ik vastleggen wat er allemaal gebeurt.

Na afloop ga ik naar huis en selecteer en bewerk ik de foto’s na om zo jullie reportage binnen 2 weken (digitaal) bij jullie te hebben. Daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan. Geboortereportages zijn niet goedkoop. Aan de andere kant, er zit ook een hoop kostbare tijd in. Ik bied de volgende pakketten aan: