Last Impresssions

Rouwfotografie of afscheidsfotografie is het vastleggen van de uitvaart, ‘het laatste afscheid’. Een uitvaart is een emotioneel proces waarbij de nabestaanden vaak in een roes verkeren door pijn, verdriet en soms ook onbegrip. Nadat iemand overleden is, moet er vaak in korte tijd veel geregeld worden terwijl je als nabestaande nog midden in je verdriet zit. Je moet mensen te woord staan, de receptie regelen en je wordt vaak geleefd tijdens dat proces. Een afscheidsfotograaf kan je helpen door de momenten vast te leggen die je op een later tijdstip troost bieden in de vorm van een mooie fotoreportage. Het gemis wordt er niet minder door maar een respectvol afscheidsdocument waaruit je de liefde voelt van de nabestaanden naar de overledene, kunnen je wel troosten.

Tijdens een uitvaartplechtigheid gaat er veel langs je heen. Ik leg de momenten met liefde vast zodat ze je later kunnen helpen om herinneringen op te halen en kunnen helpen bij het rouwproces.

Als rouwfotograaf probeer ik de intieme momenten zo discreet en respectvol mogelijk, vanaf gepaste afstand, vast te leggen. Ik heb oog voor detail en probeer zo veel mogelijk gevoel in mijn foto’s vast te leggen.

Foto’s helpen om de herinnering aan de overlevende levend te houden en helpen tevens bij de rouwverwerking.

Indien mogelijk kom ik eerst bij je langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin wensen eventueel kenbaar gemaakt kunnen worden.
Zijn er nog speciale wensen of vragen? Neem gerust contact met me op. Ik help je graag op weg.